You are here

Vrijgezellenfeest Londen

Lars's picture
Submitted by Lars on Mon, 05/20/2013 - 21:42
Vrijgezellenfeest in Londen

Londen

Een vrijgezellen feest in Londen is (bijna) gegarandeerd een succes. Deze wereld stad heeft ontzettend veel te bieden en heeft voor ieder wat wils. Met zn allen op de fiets langs kenmerkende plekken als buckingham palace en Tower Bridge terwijl er een biertje voor je wordt getapt, of een van de top wedstrijden in de Premier league bezoeken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Londenaren zijn gek van een biertje (pint) en er zijn zeer veel bierfestivals in de zomer en een bezoekje aan een traditionele brouwerij mag dan ook eigenlijk niet worden over geslagen. Maak je niet druk over een gebrek aan kroegen en bars. De laatste keer dat er geteld was, kwam men to 7000 pubs. En dat is alleen in Londen! Ik zal zo ingaan op welke buurten leuk zijn om te bezoeken, maar eerst is het eve belangrijk om de basis zaken zo goed maar ook zeker goedkoop voor elkaar te krijgen.

Vervoer naar Londen

In Londen komen is verrassend gemakkelijk. Je kunt kiezen uit drie mogelijkheden; Naar Londen met de trein, auto of vliegtuig. Je kunt zelfs ook met de boot gaan, maar dat raden wij eigenlijk af omdat je dan te veel tijd op de boot bent in plaats van in de stad! Wat de beste reis optie is ligt er aan waar jij en je vrienden wonen. Kun je samen met de auto dan is een road trip naar Londen gemakkelijk te doen. Je rijdt richting Calais, auto op de trein, en vanaf daar naar Londen. Ryanair en Easyjet bieden goedkope vluchten naar Londen en de trein komt direct aan in het hartje van de stad op Kings Cross.

Accommodatie in Londen

Londen heeft een grote verscheidenheid aan type accommodatie. Vanaf 30 euro per nacht slapen jij en je vrienden in een fatsoenelijke accommodatie. Wil je echter een beetje luxe (je trouwt maar 1 keer is het niet) dan kun je voor rond de 50-70 euro per nacht je prima slapen in een mooi hotel in het centrum van de stad.

Vrijgezellenfeest activiteiten in Londen

Het is natuurlijk belangrijk om een goede reis en hotel te boeken, maar waar het echt om gaat zijn de feestjes en activiteiten die je kunt mee pakken. Er zijn veel gratis festivals in Londen en zeker in de zomer maanden. Het kan leuk zijn om overdag een van deze festivals mee te pakken en dan s’avonds een van de vele clubs te bezoeken. Een van de betere gratis festivals ieder jaar is Notting Hill carnaval. De hele wijk Notting Hill (je kent het vast wel uit de film) wordt omgetoverd tot een groot straat feest waar de Jamaicaanse bevolking voornamelijk laat zien wat het in huis heeft. Vele live podia door de hele wijk zorgen voor een uitgelaten sfeer en sla ook zeker het eten van een Jerk Chicken niet over.

Meer traditionele vrijgezellen feest activiteiten zijn ook mogelijk. Je kunt gaan karten, paintballen, urban golf, op een speedboat over de Thames heen varen, white water rafting, noem het maar op. Het mooie is dat het openbaar vervoer uitermate goed geregeld is en je dus gemakkelijk van de ene activiteit naar de andere activiteit kunt gaan.

Nachtleven in Londen

Van kroegen tot strip clubs tot clubs waar de beste dj uit de wereld draaien. Het ligt er maar net aan wat je wilt, of doe het gewoon allemaal raden wij aan!
Buurten als Soho of het hippe Shoreditch zijn leuk voor kroegentochten en gegarandeerd plezier. Een stripclub hoort eigenlijk wel bij een weekendje weg en die kunnen in deze wijken gemakkelijk gevonden worden. Camden is wat alternatiever maar hier zijn vele leuke bandjes te bekijken. het nacht leven gaat tot en de zeer vroege uurtjes door. Clubs als Fabric, Ministry of Sound and Pacha zullen een avond opleveren die niet meer snel vergeten zal worden.